Папа Франциск призова хората да харчат по-малко за коледни подаръци и

...
Папа Франциск призова хората да харчат по-малко за коледни подаръци и
Коментари Харесай

Папа Франциск призова да се харчи по-малко за Коледа

Папа Франциск призова хората да харчат по-малко за коледни дарове и празненства, а спестените пари да дарят на хората в опустошената от войната Украйна.

" Хубаво е да се чества Коледа. Но дано да понижим малко равнището на коледните разноски ", сподели Франциск по време на седмичната си обща визита във Ватикана. " Нека да имаме по-скромна Коледа, с по-скромни дарове. Нека изпратим това, което спестим, на украинския народ, който има потребност от него ", сподели той.

Близо 10 месеца след началото на войната компликациите, породени от сраженията, се усилват с настъпването на зимата, до момента в който Русия нападна енергийната инфраструктура на Украйна.

Ракетните удари са опустошителни - водят до от време на време прекъсване на електричеството, отоплението, водоснабдяването и телефонните услуги в обширни региони на Украйна.

" Украинците страдат толкоз доста. Те са гладни, мръзнат. Толкова доста хора умират, тъй като няма лекари и медицински сестри ", сподели папата, написа БГНЕС.

Във вторник западните съдружници на Украйна дадоха обещание спомагателни 1 милиарда евро незабавна зимна помощ, с цел да оказват помощ на страната да устои на настъплението на Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР